ARBETSLIV

500 Nyköpingsbor protesterade mot nermonteringen av sjukvården


NYKÖPING| Över 500 förbannade Nyköpingsbor demonstrerade mot nermonteringen av Nyköpings Lasarett. Innanför fönsterrutorna på Landstingshuset gömde sig politikereliten som inte vågade möta anställda och Nyköpingsborna utanför.

Över 500 demonstranter samlades under söndagen i en protest mot Landstingsledningen som tänker rasera sjukhuset i Nyköping med nerskärningar. På plats var både anställda iklädda arbetskläder och Nyköpingsbor som ser stora nackdelar med ett ej fungerande sjukhus. Förbannade Nyköpingsbor samlades i Teaterparken och tågade genom Nyköping ner till Stortorget där Landstingsledningen har sina kontor. Utanför höll anställda och Nyköpingsbor tal. Den styrande koalitionen med Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet vågade inte möta demonstranterna utan gömde sig bakom fönstren på Landstingshuset.

– Vi förstår att allt inte kan ske över en natt, men det är kaosartat nu! Det går inte att skjuta upp. Om vi vet att det kommer att införas förkortad arbetstid så kommer vi att kunna värva massor av nya syrror. Det finns folk som vill arbeta, men som det är nu så orkar de inte. Vi gör allt vi kan, men vi går sönder, sa sjuksköterskan Amanda Ekman.

Demonstranterna skanderade ”Rädda Nyköpings lasarett”. Flera anställda inom vården berättar om stressen och hur nedskärningarna inom sjukvården både påverkar de anställda och patienterna. Demonstranterna lovade att detta var bara början på protesterna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

redaktionen@aktuelltfokus.se

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Integritet

Aktuellt Fokus sparar cookies på webbplatsen i syfte att förbättra prestanda och användarupplevelser. Ingen data som samlas in kan identifiera privatpersoner.

Copyright © 2020-2021 - Aktuellt Fokus

till toppen av sidan