Kontakta oss

UTRIKES

Netanyahus rådgivare: ”Hatet förenar oss”

Publicerat

den

UTRIKES Netanyahus rådgivare Natan Eshel påstår att det är hatet som håller samman Likudpartiet och den israeliska högern.

Benjamin Netanyahus rådgivare Natan Eshel berättar att hat är det som håller samman partiet Likud och landets höger rapporterar The Times of Israel. Hatkampanjer fungerar bäst på landets icke-ashkenaziska befolkning påstår Eshel.

Uttalanden är en del av en läckt inspelning när Eshel försöker rekrytera en person till att arbeta för Likuds valkampanj. Att Netanyahu anklagats och åtalats för korruptionsbrott påstås vara en bra sak för partiet.

– Om du inte stulit något varför har du då engagerat dig politiskt? Vi har undersökt detta, och jag är förvånad över att allmänheten tror att folk engagerar sig politiskt för nationens bästa. Folk engagerar sig politiskt för att sno och för att vara en redig man, säger Esher i inspelningen.

Partiets hatkampanjer riktar sig främst mot media. Enligt Esher är det hatet som förenar landets höger och de olika folkgrupperna.

– Denna folkgruppen, Jag kallar dom icke-ashkenazi, vad är det som triggar dom? Varför hatar dom media? Dom hatar allting och vi har lyckats hetsa fram detta hatet. Det är hatet som enar vårt politiska läger.

I en annan del av inspelning kallar Eshel den kvinnliga partimedlemmen Miri Regev för ett djur. Han påstår dock att hon är bra på hetsa upp folkmassorna.

När Eshel konfronteras med inspelning vägrar han svara på medias frågor och påstår att de kommer med lögner. Likud har däremot bekräftat att inspelningen är äkta men påstår att det är Eshels privata åsikter och de ska inte blandas ihop med partiet.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se