Kontakta oss

INRIKES

Flyktingar demonstrerade mot hemlösheten

Publicerat

den

UPPLAND   Kommunplacerade flyktingar demonstrerade och krävde idag svar från Uppsalas politiker om varför kommunen inte bygger bostäder som alla har råd med.

Hemlösheten växer i Uppsala kommun och två av de grupper där hemlösheten har ökat som mest är kommunplacerade flyktingar och äldre människor. Under måndagen organiserade flyktingar protester utanför bland annat kommunledningskontoret i Uppsala. Demonstranterna krävde bland annat svar på frågan om varför kommunen inte bygger nya hyresrätter som alla kan ha råd att bo i.

– Vi har blivit vräkta från våra andrahandskontrakt för att kommunen inte längre får bidrag från staten för oss. Men vart ska vi bo nu, säger Nesredin Seid, som var en av dom som protesterade.

Iförda gula västar krävde demonstranterna att de ska få bo kvar.

– Ingen i Uppsala ska behöva vara hemlös. När vi kom hit sa dom på kommunen att det här skulle vara vårt hem. Men varför bygger dom inte bostäder så att alla har någonstans att bo?, säger Nesredin.

Efter att först protesterat utanför socialkontoret och sedan kommunledningskontoret blev demonstranterna lovade ett möte med Uppsalas kommunalråd.

– Det är en bra början. Vi kommer att vara många på det mötet!, säger Nesredin Seid till Aktuellt Fokus.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se