Kontakta oss

NOTISER

Niklas Strömstedt hånar SD på Twitter

Publicerat

den

strömstedt
HUMOR
| Den gamla popidolen och kändisen Niklas Strömstedt har tröttnat på högerhatet mot flyktingar som har florerat på nätet den senaste tiden. Bland annat har SD-högern på nätet hävdat att människor som flyr från ISIS bör stanna kvar i de livsfarliga helveten de har flytt från.

För några dagar briserade det när den förre SDU-ledaren, före detta riksdagsledamoten och SD-toppen Erik Almqvist twittrade ut att desperata syriska flyktingar är oansvariga som tar barnen från krigets Syrien. Ett hårt drabbat land där bland annat den salafistiska fascistorganisationen ISIS bedriver ett aktivt folkmord mot minoriteter och muslimer som inte tror på ISIS salafistiska ideologi.

Flera andra sverigedemokrater som exempelvis riksdagsledamoten Kent Ekeroth har bland annat skrivit att Europa räddar liv genom att se till att människor inte kan fly undan ISIS extrema terrorkampanjer som har kommit att drabba stora delar av Mellanöstern. Den SD-närstående propaganda och nyhetsbloggen Avpixlats chefredaktör Mats Dagerlind skriver på Twitter att rapporteringen av flyktingarnas situation och vad som händer i Europa är politisk exploatering. Givetvis har även den långa SD-svansen på sociala medier och forum viftat på sina partiföreträdares utspel vilket i skrivande stund har resulterat i upptrappade hot och kränkningar mot bland annat människorättsaktivister och människor som har uttryckt sig positivt om hjälp till människor i nöd.

Hånar Erik Almqvist på Twitter

Niklas Strömstedt är endast en i raden personer som har reagerat hårt på den senaste veckans intensiva hat och hån av flyktingar på nätet. Inför sina över 70 000 följare på mikrobloggen Twitter hånar den gamla popidolen den förre proffspolitikern Erik Almqvist genom att släppa en bild på Almqvist hållandes i ett järnrör från den så kallade Järnrörsskandalen då Almqvist tillsammans med riksdagsledamoten Kent Ekeroth och den numera uteslutna SD-profilen Christian Westling beväpnade sig med järnrör på fyllan i centrala Stockholm. I samband med händelsen kläckte politikerna ur sig rasistiska kränkningar och var hotfulla mot bland annat komikern Soran Ismail.

Efter att händelsen blev känd ljög politikerna ifråga för allmänheten och påstod att det var en lögn från SD-motståndaren Soran Ismail. Lögnen bevisades i samband med att en film som Kent Ekeroth hade spelat in från kvällen läcktes ut till media. Då lögnerna uppdagades klev Erik Almqvist av sin riksdagsplats och avsade sig sina politiska uppdrag utåt sett och flyttade från Sverige till Ungern.

Bilden kryddas med texten: ”En som flydde till Ungern var ju den här snubben. Hoppas att han nu ”på plats” hjälper sina flyende medmänniskor.”. Från Ungern har Almqvist bland annat arbetat med Sverigedemokraternas verksamhet på internet.

flykt2

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se