NOTISER

Världskänd flykting pekas ut som terrorist

pydnotis221
UNGERN/SYRIEN| Flyktingen vid namn Osama Abdul Mohsen blev känd över hela världen när han fälldes av en högerradikal fotograf i Ungern då han höll sitt barn i famnen. Nu har det kurdiska partiet PYD gått ut
med att den världskända flyktingen var involverad i en massaker mot 50 civila kurder år 2004.
Enligt PYD som styr administrationen i Rojava var Osama Abdul Mohsen med i den islamistiska terrorgruppen Al Nusra. Han ska även ha varit tränare i fotbollslaget Fatwa, vilket är en av anledningarna till att storklubben Real Madrid valde att träffa honom och hans son, samt som ledde till att han har blivit erbjuden jobb som fotbollstränare i Spanien. Det var även i samband med fotbollen i hemlandet Syrien som massakern ska ha ägt rum.


Enligt kurdiska källor ska mannen ha blivit känd i samband med massakern i Qamişlo där mer än 50 kurder mördades av Regimsoldater under en match mellan laget Fatwa och det kurdiska laget jabhat kurdi. Enligt uppgift ska Osama Abdul Mohsen ha provocerat kurderna före matchen och uppmanat sina egna supportrar till att begå våld mot kurderna. Därefter ska han tillsammans med både supportrar och soldater ha attackerat de kurdiska fansen. Händelserna ledde till de så kallade Qamişloupproren.

Ska ha stridit för Al Nusra-fronten

PYD skriver även att i samband med den syriska revolutionen 2011 valde mängder med före detta Baathpartister att ansluta sig till radikala islamistgrupper runt omkring i landet. Osama Abdul Mohsen pekas av PYD för att ha gått in i den islamistiska terrororganisationen Al Nusra. En organisation med klara kopplingar till Al Qaida. PYD har även publicerat bilder från Mohsens Facebook-profil.

image61

Enligt Aktuellt Fokus kurdiska källor ska Osama Abdul Mohsen ha deltagit i slaget om Sarekanyie året efter den syriska revolutionen inleddes. Slaget om Sarekanyie började vintern 2012 och avslutades sommaren 2013. Slaget var mellan den demokratiska folkarmén YPG och Al Nusra. YPG lyckades köra ut Al Nusra ur staden, och vid denna tidpunkt ska mannen ha varit medlem inom terrororganisationen och aktiv i kriget mot den kurdiska minoriteten.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

5 kommentarer

5 Comments

 1. Kalle

  2015-09-21 den 12:53

  Förövare ska inte gömma sig under flyktingstatus. Bra att han blir outad.

 2. Sara Emin

  2015-09-21 den 02:43

  HEJ HAN VAR STOR TERRORIST DÖDAT MÅNGA I MELLANÖSTEN HUR DOM INTE GET HONNOM HJÄLP JAG FATTAR INGET;JAG HOPPAS HAN SKA BLIR ANHÅlLEN FÖR FOLK MORD:

 3. Larsson

  2015-09-21 den 00:39

  Vilka källor har ni ? Kurdiska källor ypg ??har ni ett namn som man kan kontakta och grännska det här uppfattning ??

  • Kalle

   2015-09-21 den 23:43

   PYD har lagt upp en artikel på sin hemsida.

 4. Johan

  2015-09-20 den 16:07

  Bra att ni lyfter fram och avslöjar terrorister.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp