Kontakta oss

INRIKES

NMR-sympatisörer dömda för mordet på 61-åriga Madeleine

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET | Sex personer döms för mordet på transsexuella Madeleine i Långhyttan. Två döms för medhjälp till mord. Aktuellt Fokus avslöjade i november att flera av de dömda deltagit på nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens 1 maj-demonstration.

Totalt sex personer döms i Falu tingsrätt för det uppmärksammade mordet på 62-åriga Madelenie i Långshyttan i somras. Tre män och en kvinna döms för mord och ytterligare två män döms för medhjälp till mord. Straffen bestäms efter det att en rättspsykiatrisk undersökning gjorts. Tingsrätten har även beslutat att två kvinnor, misstänkta för medhjälp till mord, ska släppas ur häktet.

Totalt står elva personer åtalade för inblandning i mordet. De resterande domarna meddelas efter att huvudförhandlingen återupptas den 3 februari 2017.

Tingsrätten anser att bevisningen är övertygande; Martin Broling, Joakim Hessling, Benita Hokkanen och Daniel Viberg Wahlgren har enligt rättens bedömning gjort sig skyldiga till bland annat mord på Madeleine. Därtill har Mats Hedin och Per-Olov Höflinger gjort sig skyldiga till bland annat medhjälp till mord. Det finns tillräckliga skäl, menar tingsrätten, för att samtliga skall genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

Det var i juni som de åtalade misstänks ha bjudit in kvinnan till en grillfest. Där ska de sedan ha strypt kvinnan med en snara gjord av en flagglina. När hon förlorade medvetandet dödades hon med flera knivhugg.

Aktuellt Fokus avslöjade den 24 november att flera av de dömda har deltagit på nazistiska Nordiska motståndsrörelsens 1:a maj-demonstration i år som genomfördes i Borlänge.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se