Kontakta oss

INRIKES

Nooshi Dadgostar: Vänsterpartiet ska bli nya näringslivspartiet

Publicerat

den

Nooshi Dadgostar - Foto_ Anna Tärnhuvud

VÄNSTERPARTIET     Vänsterpartiet ska profilera sig för att tilltala de stora industriföretagen – vill bli det nya näringslivspartiet. Det säger vänsterledaren Nooshi Dadgostar i en intervju med tidningen Expressen.

Många vänsterväljare blev förvånade när Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiets programkommission presenterade förslaget om att kapitalismens avskaffande ska strykas från partiprogrammet. Nu gör den nya vänsterledaren Nooshi Dadgostar ytterligare en sak som kan få vänsterväljarna att reagera. Vänsterledaren vill nämligen att Vänsterpartiet ska profilera sig för de stora industriföretagen. Enligt Nooshi Dadgostar handlar det om att Vänsterpartiet ska bli det nya näringslivspartiet och på så sätt locka högerväljare till vänstern.

– När jag blev partiordförande gjorde jag förändringar omedelbart. Folk tyckte att vi var bra på att prata om hur man fördelar tillväxten men inte hur man skapar den, det var därför jag satte i gång ”Industrisamtal Sverige” och har talat med de stora industriföretagen. Jag vill ta åt mig kritik, och möta de fördomar som folk har. Det är därför jag satsat mycket på att lyfta oss som ett näringslivsparti, säger Nooshi Dadgostar till Expressen.

S har inte gjort tillräckligt för företagarna

I intervju med Expressen kritiserar vänsterledaren Socialdemokraterna för att dom inte har gjort tillräckligt för att förbättra företagarna och löntagarna. Enligt Nooshi Dadgostar spelar det antagligen ingen roll om Magdalena Andersson väljs till ny partiledare, problemen inom S sitter djupare än vem som är partiledare.

– Jag bedömer att Socialdemokraternas problem är mycket större. De har under mycket mycket lång tid inte klarat att förbättra för svenska löntagare och företagare, säger hon.

Fatima Mohammed
redaktionen@aktuelltfokus.se