Kontakta oss

INRIKES

PM Nilsson om Nooshi: ”Palme upp i dagen”

Publicerat

den

INRIKES Nooshis tal väcker reaktioner. Nu jämförs hon även med Olof Palme.

Vänsterledaren Nooshi Dadgostars tal i samband med Ulf Kristerssons statsministeromröstning har fått stor respons på sociala medier. Till och med hennes politiska motståndare anser att hennes tal var respektingivande. En av dessa är Dagens Industris politiska redaktör PM Nilsson som jämför Nooshi Dadgostar med Olof Palme och skriver att hon är fascinerande.

”Dadgostar är ju Palme upp i dagen. Samma formuleringsglädje, skoningslöshet, höga konfliktnivå, tom samma satsmelodi och användning av pauser. Fascinerande.”, skriver PM Nilsson på Twitter.

Harry Potter

I sitt tal tog Nooshi Dadgostar bland annat upp att slottsavtalet ignorerar människors verklighet. Som exempel på det tog hon upp att avtalet nämner ordet utvisning 16 gånger samtidigt som ordet sjukförsäkring endast nämns en gång och där det endast går att tolka skrivningen som att det ska bli tuffare för den som blir sjuk.

”Det kändes som att vara i en annan värld, uppger en slottsbesökare för media och liknar slottsvistelsen vid Harry Potters skola för häxkonst och trolldom. Kanske är det just därför slottsavtalet så totalt lyckas ignorera människors verklighet.”, sa Nooshi Dadgostar i riksdagens talarstol och fortsatte.

“Allt som är bra för vanligt folk begravs i utredningar. (…) Vad som däremot är tydligt är att mitt i rådande kristider ska den absoluta toppen i samhället få ett rejält guldregn. Där tillsätts inga utredningar. Nya skattesubventioner till det yttersta toppskiktet är inget som behöver utredas, där är det bara att tuta och köra.”

Dadgostar kritiserade också Sverigedemokraternas det sätt Sverigedemokraterna svikit sina vallöften om att bevara och satsa på vår välfärd:

“Herr talman, som det enfrågeparti SD är så måste Åkesson helt enkelt ha krupit ned under ejderdunen i slottssängen när delen om invandringen i överenskommelsen var färdig. Det här blev en riktig segerhelg tänkte han nog. Välfärden och trygghetssystemen fick de traditionella högerpartierna göra som de ville med, SD kunde inte bry sig mindre.”

Lyssna på talet nedan.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se