Kontakta oss

INRIKES

Centerpartiet kallar sjukpenningen för bidrag

Publicerat

den

martin ådahl - foto: pressbild centerpartiet

SJUKFÖRSÄKRINGEN    Under onsdagen meddelade Socialdemokraterna att regeringen vill höja sjukpenningen. En dålig idé enligt Centerpartiet som likställer sjukpenningen med bidrag.

I budgetpropositionen för 2022 föreslår regeringen nya åtgärder för att stärka sjukförsäkringen, i propositionen vill regeringen bland annat höja taket i sjukpenningen. Om propositionen går igenom kan de berörda se fram emot ett extra tillskott på drygt 9 200 kronor om året.

Kallar sjukpenningen för bidrag

Några som inte vill öka tryggheten och köpkraften hos de som har minst är Centerpartiet. När Martin Ådahl, Centerpartiets ekonomiskpolitiske talesperson, kommenterar budgetpropositionen går han till och med så långt att han påstår att Sverige kommer hamna i en besvärlig situation om landets sjukskrivna får mer pengar i plånboken. Trots att sjukpenningen är en del av ens sjukförsäkring kallar Martin Ådahl sjukpenningen för bidrag.

-Regeringen sätter Sverige i en lite besvärlig situation. Alla resurser som bör gå till återhämtningen, tillväxten i hela landet och en grön återhämtning sprids istället ut på olika bidrag, säger Ådahl till SR.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se