Kontakta oss

INRIKES

Nu har Region Stockholm drabbats av misstänkt korruption igen

Publicerat

den

INRIKES   Moderatstyrda Region Stockholm skakas av ännu en misstänkt korruptionsskandal. Trots miljardunderskott kommer SL betala ut nästan 25 miljoner i bonus till MTR. Beslutet fattades av SL:s VD som är mångårig vän med hela ledningen på MTR Nordic.

Region Stockholms resultatprognos spår en förlust för SL på nästan 3,4 miljarder kronor för 2021. Trots det kommer SL betala ut 24 miljoner kronor i bonus till MTR som sköter driften av pendeltågstrafiken i Stockholm. Det rapporterar SvD. Beslutet fattades av SL:s VD David Lagneholm. Det innebär misstänkt vänskapskorruption i mijonklassen – igen.

David Lagneholm är nämligen personlig vän med ledningen på MTR. Innan han blev VD för SL och förvaltningschef på Trafikförvaltningen jobbade David Lagneholm på MTR Nordic i sju år. 2013 började Lagneholm jobba som Trafikdirektör på MTR. 2018 var han bolagets säkerhetsdirektör och jobbade nära MTR:s ledning i Europa och Hong Kong. I september 2020 rekryterades han till VD-posten för SL av det moderata trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

Anledningen till att MTR får 24 miljoner kronor i bonus är för att SL har uppmuntrat MTR till att köra med full pendeltågstrafik. Vilket MTR redan har åtagit sig att göra i grundavtalet med SL. Det innebär att SL:s miljonbonus till MTR sker helt frivilligt – fast på skattebetalarnas bekostnad.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! Märk gåvan ”AF” ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se