Kontakta oss

INRIKES

Här säger civilministern emot sig själv om vit makt-musiken

Publicerat

den

INRIKES    Civilminister Ida Karkiainen pressades om skandalbilden där hon utför Hitlerhälsning – då glömde hon bort vad hon tidigare hade sagt till SVT och gick emot sitt tidigare försvarstal.

När Aktuellt Fokus rapporterade om Ida Karkiainens Hitlerhälsning gavs civilministern möjlighet att kommentera men hon valde att inte kommentera överhuvudtaget. Drygt en timme senare kommenterade civilministern bilden för första gången till SVT.

Version 1

När SVT Nyheter pratar med civilministern säger hon att det kan ha spelats Ultima Thule på festerna. Ida Karkiainen poängterar även att hon i så fall har markerat hårt och stängt av musiken.

– Det kan ha spelats Ultima Thule och den typen av musik i de sammanhangen, men i så fall har jag gått och stängt av den och sagt att det inte är okej, säger Ida Karkiainen till SVT Nyheter.

Version 2

Efter intervjun med SVT ställde Ida Karkiainen upp på ytterligare en intervju, den här gången med Aftonbladet. När Aftonbladet frågar ut henne om vit makt-musiken säger hon ingenting om att stänga av musiken och markera. Nu säger civilministern helt plötsligt att hon inte kunde ta ansvar om det spelades vit makt-musik i hennes egen lägenhet.

Lyssnade ni på vit makt-musik på de här festerna i din och sambons lägenhet?
– Jag har inte lyssnat på vit makt-musik. Om det har förekommit på våra fester… Jag kan inte ta ansvar för vad andra har lyssnat på. Det har varit många bekantskaper hemma hos oss och om någon har slagit på någon sådan typ av musik så kan inte jag… Det är inte mitt ansvar. Jag kan inte bära ansvar för all typ av musik som har spelats hemma hos oss. Det har spelats väldigt många olika typer av musik, säger Ida Karkiainen till Aftonbladet.

Självmotsägelse

Från att stänga av musiken och läxa upp rasister till att hävda att man inte har ansvar för om det spelas vit makt-musik i sin egen lägenhet. Två citat till två olika medier och en story som inte går ihop. På sociala medier har flera tongivande antirasister redan krävt att civilministern ska tala klarspråk och inte försöka dölja sitt förflutna.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! Märk gåvan ”AF” ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktione@aktuelltfokus.se