Kontakta oss

INRIKES

Nya liberallinjen: ”Sverige behöver inga jordbruk”

Publicerat

den

HÖGERN Den liberala opinionsbildaren Fredrik Segerfeldt vill avskaffa stödet till det svenska jordbruket. I en debattartikel argumenterar Segerfeldt för att Sverige inte ens behöver några jordbruk och att bönder är lögnare.

”Det finns inget egenvärde i att ha just svenskt jordbruk. I många decennier har olika näringar slagits ut, av teknisk utveckling och konkurrens från andra länder. Detta bör vi bejaka även när det gäller denna bransch.”

Så skriver den liberala opinionsbildaren Fredrik Segerfeldt om den svenska jordbruksbranschen i en nyligen publicerad debattartikel i Expressen. I debattartikeln pekar han även ut de svenska bönderna som lögnare. Segerfeldt skriver bland annat att jordbruken är särintressen som har varit skickliga på att bygga upp en falsk bild av nödvändigheten i sin egen existens.

”Det svenska jordbruket är ett starkt särintresse som har varit skickligt på att bygga upp en falsk bild av det nödvändiga i den egna existensen. Dessutom präglas debatten av vaga känslor av nationalism och nostalgi. Sanningen är att lantbruket är en genomsubventionerad industri som lever på andras bekostnad. Därför förtjänar branschen inte några fler stöd.” skriver Fredrik Segerfeldt.

Källa: Lantbruket ska inte ha mer ekonomiskt stöd

Maria Johansson
maria.johansson