Kontakta oss

KULTUR

Timbro: Vampyrer är rasistiska

Publicerat

den

HÖGERN Enligt den liberala debattören tillika Timbroföreträdaren Fredrik Segerfeldt är vampyrer rasistiska. Det gjorde han klart under senaste avsnittet av SVT Opinion Live.

I programmet rasar Timbroföreträdaren över att Göteborgspostens politiska redaktör, Alice Teodorescu, porträtteras som en vampyr i en ny satirisk teaterpjäs. Superrasistiskt, menar Fredrik Segerfeldt. Enligt den liberala debattören – som tidigare gjort sig känd för att vilja privatisera dricksvatten – anspelar nämligen vampyrer på rasism. Att pjäsens så kallade rasism inte debatteras och fördöms beror på att Alice Teodorescu är uttalat höger och förespråkare av strängare asylpolitik.

– Varför kan man vara rasist om redaktören är höger, frågade sig Segerfeldt upprört under debatten.

När Fredrik Segerfeldt skulle utveckla sitt liberala resonemang slutade det med att han erkände att han inte sett den pjäs som gör satir av Alice Teodorescu och andra maktpersonligheter.
– Jag har heller ingen åsikt om pjäsen. Jag har bara en åsikt om den etniska stereotypen, sade Timbroföreträdaren och fortsatte:
-Vampyren är ett uppenbart orientalistisk begrepp som väst har använt för att beskriva det farliga öst, särskilt under romantiken på 1800-talet var den väldigt stark – jag förstår inte hur ni inte kan se att detta är ett rasistiskt påhopp, sade Fredrik Segerfeldt.

Länk till Opinion Live finner du här.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se