Kontakta oss

INRIKES

Nya protester mot Göteborgs högerstyre

Publicerat

den

Foto: Aktuellt Fokus

GÖTEBORG Imorgon torsdag väntas nya protester när Göteborgs politiker samlas för kommunfullmäktige. På sociala medier har bland annat hemtjänstpersonal, förortsbor och pensionärer uppmanat människor till att demonstrera utanför fullmäktigemötet.

Situationen i hemtjänsten i Göteborg är allt annat än bra. Personalen vittnar om sämre och sämre arbetsmiljö. Övervakning, stress och brist på inflytande är bara några av de punkter som hemtjänstpersonalen har protesterat mot det senaste halvåret. På sociala medier uppmanar man därför till protester utanför Göteborgs kommunfullmäktige imorgon.

Samtidigt som kaoset inom hemtjänsten pågår har politikerna gjort kraftiga nedskärningar på pensionärsverksamheten på flera håll i kommunen. Med motiveringen, ”måste få bort gratiskulturen”, har högerstyret tagit beslut om att kommunen ska sluta ge ut gratis broddar till äldre under vinterhalvåret. Förutom det har även flera träffpunkter för pensionärer drabbats av nedskärningar. En av dessa är Allégårdens pensionärsförening. Precis som hemtjänstpersonalen uppmanar man människor till att demonstrera utanför fullmäktigemötet.

Även förortsbor har manat till protester mot nedskärningspolitiken. Bland dessa finns flera Kortedalabor som kämpar för att förorten ska behålla sina bibliotek.

Protesterna kommer äga rum vid Gustav Adolfs Torg klockan 17.00 imorgon torsdag.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se