Kontakta oss

INRIKES

Protesterna förväntas växa inför morgondagens kommunfullmäktige

Publicerat

den

GÖTEBORG Förra gången politikerna samlades för kommunfullmäktige möttes de av protester från ett hundratal personer. Inför morgondagens kommunfullmäktige väntas protesterna bli betydligt större.

På senare år har flera lokala proteströrelser och aktionsgrupper startats upp i Göteborg. Anledningen är de massiva nedskärningar och massprivatiseringar som fortsätter att dominera göteborgspolitiken. Inför årets första kommunfullmäktige beslutade flera av kommunens protestgrupper att ansluta sig till paraplynätverket Kommunupproret. Ett uppror som säger sig vilja sätta press på makthavarna och som motsätter sig det politiska maktmissbruket i staden.

I januari samlades över ett hundratal människor utanför maktens korridorer i Göteborg. Imorgon torsdag väntas protesterna bli betydligt större. Sedan föregående kommunfullmäktige har fler människor hört av sig till Kommunupproret för att ansluta sig till protesterna. Några av dessa tillhör Allégårdens pensionärsförening som riskerar hårda nedskärningar. Förra veckan höll pensionärsföreningen ett möte där över 150 medlemmar deltog. På mötet tog man beslut om att ansluta sig till Kommunupprorets protester.

Enligt Kommunupprorets initiativtagare, Ulf Nilsson, försöker man skapa en protestplattform för alla utsatta grupper i kommunen.

Vad är Kommunupproret?

– Ett försök att samla protester från olika grupper i stan till en gemensan proteströrelse, säger Ulf Nilsson till Aktuellt Fokus.

Varför protesterar ni?

– Det finns massa skäl. Det pågår ständiga nedskärningar inom välfärden, hyror höjs hutlöst och föreningslivet går på knäna.

Tror du att politikerna kommer lyssna?

– Politikerna kommer säkert försöka slå dövörat till. Så därför får vi höja rösterna ännu mer och bli fler, säger Ulf Nilsson.

Tid och plats för protesterna är Gustav Adolfs Torg klockan 17.30.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se