Kontakta oss

NOTISER

Nytt våldsdåd av högern – borgmästarkandidat knivhuggen i halsen

Publicerat

den

2527867073
KÖLN | En kandidat till borgmästarposten i tyska staden Köln har attackerats av en knivbeväpnad man ur högern. Henriett Reker skadades allvarligt. Enligt polisen ligger rasistiska och politiska motiv bakom attacken. (uppdaterad 22.38)

I attacken användes en 40 centimeter lång jaktkniv. Henreitte Reker stod och delade ut rosor när attacken skedde. Gärningsmannen bad om en blomma och när hon skulle ge honom en högg han henne i halsen. Reker är ansvarig för att inkvartera flyktingar i Köln.

– Mannen har erkänt att han agerat av främlingsfientliga motiv.

Gärningsmannen, en 44-åring knivhögg också tre personer som försökte komma till undsättning. Det finns inga uppgifter om att han ska ha haft en medhjälpare. Henriette Reker är en oberoende kandidat, även om hennes kandidatur stöds av förbundskansler Angela Merkels parti CDU, Fria demokraterna och miljöpartiet De gröna.

Uppdatering 22.39
Gärningsmannen är en fd aktiv nazist. Han var aktiv i den nazistiska partiet ”Deutschen Arbeiterpartei (FAP)” för 20 år sedan, som senare förbjöds. Han är inte känd av polisen i förväg. Det har framkommit att han haft rasistiskt motiv för våldsdådet. Det är oklart om han är aktiv i något parti eller rörelse. Han var inte kända av polisen sedan tidigare.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se