Kontakta oss

UTRIKES

Många barn skadade vid brand på flyktingboende

Publicerat

den

TYSKLANDEn stor brand på ett flyktingboende i Bremen men många skadade, varav många är barn. Polisen utreder om branden har koppling till högernationalistiska grupper.

37 människor, varav tio är barn, skadades i en brand som bröt ut under natten till söndag på ett flyktingboende i staden Bremen i norra Tyskland. Branden startade i en papperskorg i husets källare, där över hundra migranter bor, enligt Bremenpolisens talesperson.

Brandkåren har uppgett att de tio barnen och fyra ytterligare personer har transporterats till sjukhus. Resten av de skadade vårdas på plats.

Om branden var anlagd och i så fall varför är ännu oklart. Polisen utreder just nu om fallet kan ha en koppling till högernationalistiska grupper.

10 hatbrott per dag i Tyskland
Under 2016 skadades totalt 560 personer, varav 43 barn, i händelser som enligt tyska inrikesdepartementet rubriceras som hatbrott. Totalt handlar det under det gångna året om nästan tio incidenter per dag, varav 75 procent har riktats mot människor som befunnit sig inomhus. Sammanlagt ska 3.533 attacker genomförts riktade mot flykting-och asylboenden under 2016, rapporterar BBC

Rickard Karlsson
rickard.karlsson@aktuelltfokus.se