Kontakta oss

UTRIKES

Polis misstänkt i högerextrem terrorhärva: ”Skulle avrätta vänsterpolitiker”

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET Två män, varav en polis, misstänkts för att hamstrat ammunition och planerat mord på röda och vänstersinnade politiker.

En ny terroristhärva håller på att nystas upp i Tyskland. Under måndagen gick landets federala åklagare ut med nyheten att federal polis genomfört razzior hos högerradikala invandringskritiker och nationalister. Två män, varav en polisman, misstänks för att ha planerat flera mord på folkvalda socialister och vänsterpolitiker.

Under måndagen ska federal polis genomsökt männens bostäder, affärslokaler och tjänsterum i Mecklenburg-Vorpommern i norra Tyskland. De misstänks för att ha förberett och planerat mord på röda och vänstersinnade politiker. Enligt tyska medier ska männen även ha införskaffat en större mängd ammunition. Landets federala åklagare är fåordig om utredningen men säger att de misstänkta terroristerna ska ha uttryckt missnöje mot Kristdemokraterna och Angela Merkels flyktingpolitik. De ska även ha varit verksamma i högerradikala diskussionsgrupper på nätet.

Trots att den federala polisen agerat och männen misstänks för att förberett mord på folkvalda politiker är de misstänkta terroristerna på fri fot. Åklagaren har meddelat att staten vidtagit disciplinära åtgärder mot den misstänkta högerradikala polismannen. Samtidigt har staten fortsatt repressionen mot den växande röda oppositionen i landet. I helgen stängde staten ned och förbjöd en av landets största vänstersajter för att sajten hade uppmuntrat och organiserat människor till att demonstrera mot kapitalism och den globala makteliten i Hamburg under G20-mötet.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se