Kontakta oss

INRIKES

Omstridd V-politiker kräver ersättning efter uppmärksammad artikel

Publicerat

den

ÄNGELHOLM| Förra veckan publicerade Aktuellt Fokus en uppmärksammad artikel om V-politikern Gert-Olof Juhrichs inställning till skolvåldtäkten i Lund. Nu kräver den omstridde V-politikern ersättning av Aktuellt Fokus på grund av en bild som Juhrich äger rättigheterna till.

Totalt rör det sig om tusen kronor som den kontroversielle V-politikern kräver av Aktuellt Fokus. Precis som SD-politikern Kent Ekeroth är den offentliga v-företrädaren djupt kränkt över att en tidning publicerat en bild som han äger rättigheterna till.

Sajtansvarig har medgett att det skedde en miss i samband med publicering. På frågan om Juhrich ville ha pengarna skickade till sig själv eller om Aktuellt Fokus skulle ge pengarna till tjejjouren i Lund som ett bidrag i Juhrich namn svarade V-politikern att han ville ha pengarna skickade till sig själv.

– Även om jag tycker att den här politikern är otroligt småaktig så tar vi givetvis ansvar när vi har begått ett misstag, säger Rickard Karlsson.

Aktuellt Fokus drivs helt ideellt och är till stor del beroende av läsarnas donationer. Utan er hade sajten aldrig blivit en av Sveriges största fria mediekanaler. Tyckte du att Aktuellt Fokus gjorde rätt som uppmärksammade politikerns uttalanden kring skolvåldtäkten i Lund? Swisha då en tia, tjuga eller en hundring till 070 9372535. Betalningsmottagare är Rickard Karlsson.

Läs även: Skolvåldtäkten: V-politiker – Fel av kommunen att be våldtagen flicka om ursäkt

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se