Kontakta oss

INRIKES

Omstridd vänsterpartist hotar Aktuellt Fokus med polisanmälan

Publicerat

den

ÄNGELHOLM| Vänsterpartiet Ängelholms styrelseledamot, Gert-Olof Juhrich går till angrepp mot Aktuellt Fokus. På sociala medier påstår han bland annat att artikeln om honom och hans uttalanden i samband med våldtäktsskandalen på en skola i Lund inte stämmer. Gert-Olof Juhrich har även hotat Aktuellt Fokus med en polisanmälan om inte artikeln korrigeras. Med anledning av detta väljer Aktuellt Fokus att offentliggöra konversationen mellan reportern Kim Fredriksson och V-politikern Gert-Olof Juhrich.

Partikamrater och vänner till Juhrich har sedan publicerandet gått bananer på Facebook och Twitter. I flera kommentarsfält påstås det att artikeln är falsk, saknar bäring och att Aktuellt Fokus är oseriösa som uppmärksammade V-politikerns uttalande. När vi frågar AF-reportern Kim Fredriksson om varför han gjorde nyheten ifråga svarar han att det ligger i hans jobb att bevaka politiker.

– Först provade jag att ringa ett nummer jag hade fått. Det var avstängt. Då tog jag kontakt med Gert-Olof via Facebook. Presenterade mig och frågade om jag fick ställa några frågor. Inga konstigheter. Det finns ingen anledning att hålla politiker bakom ryggen bara för att dom råkar vara lite vänstervridna. Vill Gert-Olof polisanmäla så får han väl göra det, han kan slå ihop sina påsar med alla SD-politiker som känner sig kränkta.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se