Kontakta oss

INRIKES

Ordförande i Reumatikerförbundet låter medlemmarna betala hennes lyxliv

Publicerat

den

INRIKES| Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson bodde gratis i sju år i en av förbundets lägenheter utan att betala förmånsskatt. När hon skulle betala skatt för förmånen fick medlemmarna i Reumatikerförbundet betala i hennes ställe.

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson bodde gratis i sju år i en av förbundets lägenheter utan att betala förmånsskatt. När hon i efterhand skulle betala in 236 000 kronor i skatt för förmånen betalades den summan av förbundet, rapporterar SR Ekot.

– Hon fick kompensation efter ett styrelsebeslut. Hon skulle få ersättning för skatten på lägenheten, och då i form av en pensionsinsättning, säger Leif Salmonsson, generalsekreterare i Reumatikerförbundet, till Ekot.

Enligt Ekot informerades inte medlemmarna om att ordföranden Anne Carlsson kompenserats för skatten. Själv anser hon inte att något fel begåtts.

– Alla förtroendevalda i Reumatikerförbundet ska kompenseras för omkostnader man har i uppdraget. Det är ett stämmobeslut på detta, säger Anne Carlsson om sina egna förmåner.

Vad medlemmarna i Reumatikerförbundet tycker om att ordförande slösar med medlemmarna pengar får nog vi snart reda på.

Blåsväder tidigare
Det är inte första gången Anne Carlsson är i blåsväder. Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson blev avstängd från arbetsplatsen i januari i år. Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet, har varit internt omstridd i flera år. Stämningen har varit mycket dålig på organisationens huvudkontor och flera anställda upplever att de utsatts för kränkande behandling av ordföranden. Även företagshälsovården har varit inkopplad.

Under 2015 krävde Unionens skyddsombud att Arbetsmiljöverket skulle granska arbetsplatsen. ”Enligt arbetstagarna är det 5-7 arbetstagare som på ett systematiskt sätt utsätts för kränkningar. Stor personalomsättning har skett både bland er personal utan chefsfunktioner och bland er personal med chefsfunktioner”, står det i rapporten.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se