Kontakta oss

INRIKES

Miljöpartiet tar avstånd från miljövänliga protester

Publicerat

den

SVERIGE/TYSKLAND| Miljöpartiet har tagit ytterligare kliv för att distansera sig från sina väljare. Via media har MP-språkröret Gustav Fridolin aviserat att han vänder ryggen mot de miljövänliga protesterna mot Vattenfalls brunkolsbrytning i Tyskland.

Till Tidningarnas Telegrambyrå säger Fridolin att han tar avstånd från miljövännernas protester i Tyskland. Fridolin väljer att inte ens kalla protesterna för civil olydnad, istället kallar han protesterna för olagliga aktioner. Enligt statsrådet kan han som regeringsrepresentant inte försvara miljövännernas protester.

– Det finns ett starkt engagemang för bra miljöpolitik och den svenska regeringen vill absolut vara en del av det engagemanget. Men det är ganska självklart att jag inte försvarar olagliga aktioner, säger utbildningsminister Gustav Fridolin till TT.

I helgens protestaktion Ende Gelände deltog mellan 3500-4000 personer för att sätta ned foten mot den miljöskadliga produktionen av brunkol. Enligt
arrangörerna var protestaktionerna inte bara en protest mot Vattenfalls miljöskadliga verksamhet, protesterna skulle även ses som en stark signal till den svenska S+MP-regeringen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se