Kontakta oss

NOTISER

Överklassen får åka gratis kollektivtrafik samtidigt som fattiga får promenera

Publicerat

den

sthlmpanda
KLASSAMHÄLLET
| Videokollektivet ”Sthlm Panda” har släppt ytterligare en film på ett av sina sociala experiment. Inte helt förvånande visade det sig att klassförakt fortfarande är en påtaglig verklighet i ett klassamhälle. Framförallt om man vill planka på bussen i Stockholm.

Iklädd frack går han fram till busschaufförerna och säger att han har glömt plånboken och busskortet hemma och frågar om han får planka. Inte en enda busschaufför väljer att neka den unga välbärgade mannen som ser ut att vara på väg till nästa skumpafest på Stureplan.

När överklassutstyrseln försvinner träder den unga mannen i kläder som signalerar att mannen är lågavlönad arbetarklass. När han försöker samma sak som han dessförinnan hade gjort i frack blir det tvärstopp.

– Jag kommer ihåg den där föraren, han var trevlig mot mig när jag var finklädd, det är fan samma linje. Det här är det sjukaste jag har varit med om, säger skådespelaren efter att ha blivit uppmanad att promenera av samma busschaufför som dessförinnan lät honom planka i frack.

Se klippet nedan


Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se