NOTISER

Överklassen får åka gratis kollektivtrafik samtidigt som fattiga får promenera

sthlmpanda
KLASSAMHÄLLET
| Videokollektivet ”Sthlm Panda” har släppt ytterligare en film på ett av sina sociala experiment. Inte helt förvånande visade det sig att klassförakt fortfarande är en påtaglig verklighet i ett klassamhälle. Framförallt om man vill planka på bussen i Stockholm.

Iklädd frack går han fram till busschaufförerna och säger att han har glömt plånboken och busskortet hemma och frågar om han får planka. Inte en enda busschaufför väljer att neka den unga välbärgade mannen som ser ut att vara på väg till nästa skumpafest på Stureplan.

När överklassutstyrseln försvinner träder den unga mannen i kläder som signalerar att mannen är lågavlönad arbetarklass. När han försöker samma sak som han dessförinnan hade gjort i frack blir det tvärstopp.

– Jag kommer ihåg den där föraren, han var trevlig mot mig när jag var finklädd, det är fan samma linje. Det här är det sjukaste jag har varit med om, säger skådespelaren efter att ha blivit uppmanad att promenera av samma busschaufför som dessförinnan lät honom planka i frack.

Se klippet nedan


Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. catarina ö

  2016-07-06 den 13:08

  Kan tänka mig att busscahufförerna åker dit rejält om dom låter en \”hemlös\” åka med, men inte om dom låter en propert klädd/rikt klädd åka med…allt i bussen måste ju filmas…prova med en gammal tant, eller en vanlig svensson och se om det är skillnad…..

 2. Tim

  2016-07-06 den 12:18

  slickar uppåt!

 3. Malvia

  2015-06-24 den 01:00

  Alltså vafan. Vad är det för fel på folk? Varför ska vanliga knegare som busschaufförer ge rika en gräddfil? Sluta föda de som har pengar och visa lite hjärta med vanligt folk och fattiga istället för guds skull. Man blir ju mörkrädd. Har delat länken i grupper på facebook, sånt här ska definitivt belysas. Tack aktuellt fokus

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp