Kontakta oss

INRIKES

P-bolaget Q-park lappade utryckande ambulans

Publicerat

den

KAPITALISM Profit och jakt efter ständig tillväxt är inget ovanligt för svenska bolag. Men i normala fall finns det gränser. En sådan gräns är att inte bedriva profit på människor som försöker rädda liv. Vilket parkeringsbolaget Q-park nyligen gjort.

Ambulansförarna hade precis varit hemma hos en äldre man med bröstsmärtor och hade parkerat sitt fordon på en parkeringsplats för att på så sätt inte spärra av hela gatan. Det skulle de inte ha gjort – för det slutade med en parkeringsbot på 750 kronor. P-boten var från företaget Q-park, som har fått ta emot mängder med kritik på sociala medier efter att ambulansföraren Klara Karlsson postat ett Facebookinlägg om händelsen.

”Idag var vi hemma hos en äldre människa med pågående bröstsmärtor. Vi parkerade ambulansen på en plats för att inte spärra av hela gatan. Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750kr för att vi ej betalt p-avgiften som krävs på denna parkering. Detta leder nu till att vi behöver betala denna bot samt lägga ner tid och ork på att överklaga denna p-bot.” skriver Klara Karlsson och fortsätter.

”Så nästa gång Q-park kanske ni kan ha överseende gällande ambulansernas parkering då nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar eller hos dig!!”

Efter Klaras inlägg på Facebook har tiotusentals svenskar upprörts av Q-parks agerande. På drygt 7 timmar, det vill säga när den här nyheten hade publicerats, hade Kajsas inlägg delats av över 13 000 personer.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se