Kontakta oss

INRIKES

Slavdrivande krogägare fast i coronakontroll – för andra gången

Publicerat

den

MALMÖ    Förra året uppmärksammades krogen för slavhandeln i Malmös krogliv. Nu har den ökända krogen avslöjats med att strunta i coronarestriktionerna – för andra gången.

Det var i januari 2020 som Aktuellt Fokus uppmärksammade företagarfamiljens systematiska slavhandel i Malmös krogliv. Artikeln blev 2020 års mest lästa artikel, på bara ett dygn hade över 150 000 personer läst artikeln där möllankrogan ”Nya Belle” uppmärksammades på foto. Nu har ägaren bakom ”Nya Belle”, eller Belle Epoque som krogen egentligen heter, återigen hamnat i blåsväder. Den här gången visar det sig att krogen har struntat i de rådande coronarestriktionerna.

Det var under den föregående helgen som inspektörerna från Miljöförvaltningen slog till mot ”Nya Belle” och fann att ägarna hade valt att strunta i de pågående restriktionerna. Enligt uppgift ska krogen varit full av folk trots

Andra gången

I november förra året blev Belle en av de första krogarna i Malmö som dömdes till att betala böter för att struntat i coronarestriktionerna. Då gällde det trängsel och krogen tvingades betala 75 000 kronor i böter. Vad de nya påföljderna kommer bli är för närvarande oklart.

Detta gäller

Maxantal för sällskap på restaurang är fyra personer. Alkoholförsäljning efter klockan 20.00 är förbjudet.

Enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter ska den som driver ett serveringsställe se till att sällskap kan hålla minst en meters avstånd från andra sällskap. Vid behov bör den som driver ett serveringsställe utöka avståndet mellan sällskap till mer än en meter.
Det åligger serveringsstället att se till att sällskap kan hålla en meters avstånd från varandra. Samma sak gäller för besökare som hämtar mat vid exempelvis en disk eller vid en buffé. Den som driver ett serveringsställe ansvarar för att vidta de åtgärder som krävs för att besökare ska kunna hålla detta avstånd. Serveringsstället kan exempelvis behöva möblera om eller begränsa det totala antalet besökare som vistas samtidigt på stället.

Syftet med kravet är att undvika att trängsel uppstår. Om trängsel ändå uppstår bör den som driver ett serveringsställe möjliggöra för besökare och sällskap att hålla ett längre avstånd än en meter. Källa: Folkhälsomyndigheten.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se