UTRIKES

Panama Papers förklarat så till och med en femåring kan förstå

MAKTELITEN| Få har nog missat att många medier talar om Panama Papers. Men vad är det som har hänt och varför har svenskarna all anledning till att vara heligt förbannade? Aktuellt Fokus har hittat ett animerat filmklipp som reder ut turerna på ett sätt så till och med en femåring kan förstå.

Bankdirektörer, produktionsägare, adel och politiker omfattas av det som beskrivs som världens största läcka. Tillsammans har makteliten gömt undan resurser för tusentals miljarder och vägrat göra rätt för sig. Panama Papers har minst sagt utvecklats till en jätteskandal. Igår avgick Islands president som en följd av det hela.

Även det franska partiet Front National har dragits in i skandalen och mycket pekar på att det högernationalistiska partiet är av samma skrot och korn som övriga politiska etablissemanget. Men många svenskar undrar fortfarande, vad är det egentligen som har hänt?

Aktuellt Fokus har hittat ett animerat filmklipp på två minuter som förklarar turerna på ett sätt så att till och med en femåring kan förstå. Istället för att tala om offshorekonton och krångliga ekonomiska termer så kan man förklara det hela med hjälp av spargrisar.

Se klippet nedan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

  1. Pingback: Regeringen mörkar dokument kring Vattenfalls brunkolsaffär – Aktuellt Fokus

  2. Ding Dong

    2016-04-06 den 13:04

    Härligt att denna film inte kan låta bli att peka ut de länders (Island, Ryssland) ledare som opponerat mot de riktigt fula fiskarna bakom vårt ekonomiska system, den s.k. västerländska bank- och finanseliten. Får man gissa på att George Soros varit med och sponsrat även i detta sammanhang…

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp