Kontakta oss

INRIKES

BILDEXTRA| Polisen hyllade AFA

Publicerat

den

afasodermalm

INRIKES | Polisens populära Twitterkonto, YB Södermalm med 38 000 följare har favoritmarkerat Anonymous hyllning till AFA Stockholm. Detta framgår av en skärmdump som den sociala media-sidan, Ta Tillbaka Välfärden har publicerat.I Anonymous ursprungstweet skriver den kända hackergruppen att de är tacksamma över att Antifascistisk Aktion skyddar människor mot nazister.

afapolis

Efter att favoritmarkeringen uppmärksammades av människor på den sociala mikrobloggen har poliskontot tagit bort den. YB Södermalm förnekar däremot inte att favoritmarkeringen har gjorts men skyller på feltryck.

YB Södermalm står för Yttre Befäl Södermalm. Twitterkontot drivs av Viktor Adolphson och Johan Säfström som arbetar yttre befäl inom utryckningsverksamheten på Södermalm i Stockholm. Kontot är en del av polisens skattebetalda satsningar på sociala medier. Motståndarna mot satsningarna som oftast återfinns till vänster på den politiska skalan menar att skattepengarna borde gå åt till att lösa vardagsbrott och inte till twittrande poliser.

Än så länge har ingen vid sina sinnesfulla bruk trott att YB Södermalm stödjer utomparlamentarisk antifascism på riktigt. Aktuellt Fokus kommer däremot hålla utkik efter konspirationsteorier från den så kallade ”twitterhögern” den närmsta tiden.

Fakta: Antifascistisk Aktion
AFAplattform


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se