INRIKES

Polisen jämför sig själva med fotbollssupportrar

INRIKES | Polisen inom Yttre Befäl Södermalm hyllar polisens så kallade ”kåranda” och jämför sig själva med fotbollssupportrar.

Det är på mikrobloggen Twitter som polisen gick ut och gjorde uttalandet. Polisen försöker svara på kritik från allmänheten kring polisens ”kåranda”. Vilket resulterar i att polisen tar ställning för ”kårandan” genom att jämföra sig själva med fotbollssupportrar.

ybsodermalm
Polisens så kallade ”kåranda” har fått massiv kritik från allmänheten de senaste åren. Kritikerna anser att den internkultur som sprids inom myndigheten är negativ för samhällsutvecklingen. Framförallt pekar man på det ökande våldet från polisen och det faktum att det nuvarande systemet kring brottsmisstänkta poliser gynnar brottsmisstänkta poliser. 2013 blev 10 224 poliser polisanmälda i Sverige. Av dessa anmälningar ledde endast 57 stycken till fällande domar, vilket är knappt 0,6 procent.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

 1. Redit Edit

  2015-05-19 den 05:21

  Vad är det för fel på svenska poliser?
  Polishögskolan kanske borde höja kriterierna för att komma in. Uppenbarligen har kraven för att bli polis varit för låga.

 2. Volvo

  2015-05-18 den 12:59

  Tänk att våra skattepengar går till det här. Pinsamt polisen.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp