Kontakta oss

INRIKES

Videobeviset: Södermalmspolisen mörkade organiserat upplopp i förorten

Publicerat

den

STOCKHOLM| Den officiella versionen från Södermalms yttre befäl gjorde gällande att polisen hade avbrutit ett upplopp i rätt tid. Nu kan Aktuellt Fokus avslöja att polisen ljög. Med hjälp av en unik, film över upploppet kan man tydligt se att det tog över sex minuter förrän polisen anlände till plats. När de väl anlände ställde de sig bredvid oroligheterna och tittade på utan att ingripa.
Organiserat upplopp

Lördagen den 9 januari brakade två av Stockholms största huliganfirmor samman i södra Stockholm, inte långt från Hammarby sjöstad och Sickla. På videon som huliganerna har släppt själva ser man hur de våldsamma männen drabbar samman och hur ett besinningslöst våld tar form.

När Södermalmspolisen skulle rapportera om oroligheterna på sociala medier lät de yttre befälen från Södermalm meddela att polisen hann avbryta det hela i tid. Men med huliganernas egna film från händelseförloppet står det klart att polisen har förskönat sin egen insats och mörkat huliganernas massiva våld.

En hel gata ockuperas av de våldsamma männen som har kopplingar till några av Skandinaviens mest våldsamma huliganfirmor med starka kopplingar till både politisk extremism till högerflanken och organiserad brottslighet. Sparkar och slag fullkomligt viner genom luften. I över sex minuter böljar det organiserade upploppet fram och tillbaka förrän en enda polis anlände till platsen.

”Avbröt i tid”

Södermalmspolisens officiella version till allmänheten på sociala medier gjorde gällande att polisens lyckades få bukt med upploppet i tid. På mikrobloggen Twitter skriver polisens officiella Twitterkonto: ”Våldsverkare under idrottsflagg verkar ha drabbat samman i vinterkylan. Som tur var avbröt vi i tid.”

ybsodermalm4

Södermalmspolisens yttre befäl uttalar sig på Polisens officiella Twitterkonto den 9 januari.

Trots polisens officiella version på nätet står det klart att det massiva upploppet hann pågå i mer än sex minuter förrän polisen kunde återställa ordningen för allmänheten.

Polis kördes över

När de första polismännen anländer till platsen har våldsamheterna varat mer än sex minuter. De första poliserna ställer sig sidan av och tittar på. När förstärkning anländer splittras huliganerna upp och kaos utbryter på plats.

I samband med kaoset blir en polis överkörd av en bil Enligt Stockholmspolisen ska en polis ha körts på så att han slängdes upp på motorhuven och vidare upp på vindrutan. Föraren greps misstänkt för grovt våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen och drograttfylla. Flera ambulanser fick skickas till platsen efter att ett flertal skadade hade påträffats. Men enligt Södermalmspolisen version hann polisen avbryta det hela i tid.

Se huliganernas film nedan

https://www.youtube.com/watch?v=FpjiRhAUz4I
Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se