Kontakta oss

INRIKES

Känd advokat sågar polisens bortförklaringar: ”Utred fallet istället”

Publicerat

den

INRIKES | När skådespelaren Abdishakour Mohamed gick ut offentligt och berättade att han hade blivit bortförd av polisen på Södermalm i Stockholm blev han omedelbart kallade lögnare och bluff. Nu går den kända advokaten Emma Persson ut och säger att det borde vara enkelt för polisen att svara för sig.

Såväl högeranhängare som officiella myndighetskonton avfärdade Abdishakours berättelse på sociala medier redan innan man ens hade fått ta del av någon anmälan. Även etablerade journalister deltog i drevet.

ybsodermalm3polismedis2

Förutom på kommentarsfält på sociala medier har polisen som myndighet hanterat Abdishakours anmälan mot polisen med tystnad. Dessa får nu en knäpp på näsan av den kända advokaten Emma Persson.

Känd advokat ifrågasätter polisens bortförklaringar på sociala medier

Emma Persson, känd och respekterad advokat från Göteborg skriver på Twitter att det polisen egentligen borde ha lätt att svara för sig. Emma Persson som är känd för att ha fått svenska staten fälld i FN:s kommitté mot tortyr,  skriver bland annat att det är lätt att kolla upp om en polisbil har varit nära den plats Abdishakour påstod sig ha blivit bortförd från. Hon poängterar även att polisen borde ta bladet från mun.

Enligt advokaten ska polisen med enkelhet kunna spåra om en patrull har varit i position vid den aktuella adressen vid den aktuella tidpunkten. Eftersom de polisens mobiltelefoner måste ha varit uppkopplade mot samma mast i mobilnätet under färden mot Södertälje.

”Ni säger att Bängan Lagerblad ljuger, men det är väldigt simpelt att kolla upp var hans med fleras mobiler samt polisbilen befann sig. Man kan ju tycka att det är något polisen skulle kunna göra sedan säga att ja det stämmer eller nej han har hittat på.” skriver hon bland annat.

emmapersson

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se