Kontakta oss

NOTISER

Polistrakasserierna når nya höjder – Stannades för att han hade en doftgran i backspegeln

Publicerat

den

air-freshener-traffic-stop
POLISEN
| Att ha en doftgran i backspegeln innebär inte bara att bilen doftar lite bättre. Det kan även innebära att du blir stannad och trakasserad av polisen – åtminstone om du är en ung svart man och polisen har en tråkig dag på jobbet.
Debatten om polisens övervåld och trakasserier är stark i USA. Fler och fler människor väljer att protestera mot den senaste tidens onödiga dödsskjutningar och grova överfall. Förutom rena och skära gatuprotester och civil olydnad har mängder med unga amerikaner valt att börja filma polisen för att kunna dokumentera hur löjliga alternativt hur våldsamma deras ingripande kan vara.

I en video som laddades upp på Youtube häromdagen postar en ung kille något som ser ut som en rutinmässig fordonskontroll. Men när polismannen närmar sig mannens fordon börjar polismannen kräva diverse dokument av föraren som väljer att klaga över den onödiga kontrollen.

Det är först när mannen frågar varför han blir kvarhållen och inte får fortsätta som polisen väljer att avslöja sanningen. Det var på grund av doftgranen i backspegeln.

Händelsen inträffade i staden Providence i delstaten Rhode Island. Kritikerna menar att det hela är ett hån mot rättvisan och ett ypperligt exempel på att de uniformerade trakasserierna har gått för långt.

Se klippet nedan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se