Kontakta oss

NOTISER

SD-politiker tror att Metro styrs av Antifascistisk Aktion

Publicerat

den

sdapa
MALMÖ
| Den lokala SD-politikern Lena Johansson från Malmö är övertygad om att tidningen Metro styrs av det lösa militanta nätverket Antifascistisk Aktion (AFA).

I ett slutet sverigedemokratiskt forum på Facebook går konspirationsteorierna varma om en rad samhällsfenomen och dagsaktuell politik. Ett av de mer uppseendeväckande tillskotten av foliehattar står den lokala SD-politikern Lena Johansson för.

Inför nationaldagen den 6 juni valde Lena-Ingrid Johansson att posta en länk från gratistidningen Metro. Då hon postade länken valde hon att titulera tidningen som en AFA-tidning. En av de andra medlemmarna i forumet frågar Johansson vad AFA är varpå politikern ifråga förtydligade sig genom att posta en wikipedia-länk om Antifascistisk Aktion.

Lij1

Lij2

Aktuellt Fokus har försökt att nå Lena Johansson för att höra hon resonerar. Johansson är ersättare i innerstadens stadsområdesnämnd i Malmö där hon bland annat tar beslut om Malmöbornas framtid. På sociala medier har Lena Johansson utmärkt sig som en av de mest aktiva sverigedemokraterna i Sveriges tredje största stad. Inläggen om AFA och Metro gjordes i det slutna SD-forumet ”Sverigedemokratiskt forum öppet för alla”. Forumet har sedan länge drivits av aktiva och före detta aktiva sverigedemokratiska politiker. Partistyrelsen har haft vetskap om gruppen sedan länge. Flera ur partistyrelsen är eller har varit medlemmar i gruppen. I realiteten har den kommit att bli SD:s inofficiella forum på Facebook med drygt 6000 medlemmar varav mängder av partiföreträdare.

Metro är en, enligt egen uppgift, politiskt obunden nyhetstidning med 1 153 000 dagliga läsare i Sverige. Metro ägs till största delen av Metro International S.A. som var börsnoterat på Stockholmsbörsen, men köptes ut av Investment AB Kinnevik under våren 2012. Metro International S.A. äger 65% i bolaget samtidigt som Mediehuset Schibsted äger 35 %. I Sverige finns tre editioner fördelade i Stockholm, Göteborg, och Skåne. Metro finns även som franchise genom Metro Värmland där tidningen drivs av Värmlands Folkblad. Antifascistisk Aktion har inga kända aktier i företaget.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se