Kontakta oss

INRIKES

Privatiseringar orsakar sopkaos i Kalmar

Publicerat

den

Bild från Reno Nordens sopkaos i Stockholm för ett par veckor sedan

MASSPRIVATISERINGARNA Det kontroversiella företaget Reno Norden skapade sopkaos i Stockholm och har nu problem med sophämtningen även i Kalmar län. Företaget har inte klarat av att tömma sopor i flera områden.

Privatiseringarna av sopbranschen fortsätter att leda till problem. Nu har problemen nått till Kalmar kommun – som avkommunaliserat sophämtningen till förmån för privata företag.

Reno Nord som ansvarar för sophämtningen i kommunen har inte haft kapaciteten till att hämta soporna på flera orter, rapporterar Barometern. I orterna Högsby, Vimmerby och Hultsfred har det uppstått sopkaos när företaget inte haft kapacitet till att tömma alla områden. Efter ett möte med Östra Smålands Kommunalteknikerförbund och Vimmerby Energi har företaget blivit tvungna att skärpa sig meddelar de i ett pressmeddelande.

Sopföretaget Reno Norden blev kända för allmänheten efter att de försökt med lönedumpning i Stockholm. Försöket med lönedumpning ledde till sopkaos i Stockholm när alla sophämtare gick ut i vild strejk. I Malmö var det nära att liknande kaos bröt ut efter att Malmö kommun lämnat över sophämtningen till Reno Nord.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se