Kontakta oss

INRIKES

Här kastar linköpingsborna sopor på Reno Norden!

Publicerat

den

LINKÖPING I natt fick det oseriösa lönedumparföretaget Reno Nordens kontor i Linköping besök av lokala antikapitalister. Linköpingsborna uppger att det är Reno Nordens agerande mot Stockholms och Malmös renhållningsarbetare som låg till grund för aktionen.

Renhållningsföretaget Reno Norden har utmärkt sig som några av landets värsta kapitalister. Företagets lönedumparplaner har bland annat resulterat i massuppsägningar och vilda strejker. Igår uppmärksammade medierna även att en arbetsledare på Reno Norden Malmö attackerat ett fackligt skyddsombud under fredagsförmiddagen. Arbetsledaren ska bland annat ha tagit stryptag på skyddsombudet som nyligen genomgått en hjärtoperation.

Fredagens attack mot skyddsombudet i Malmö fick bägaren att rinna över hos demokratiaktivisterna tillika antikapitalisterna i nätverket Upprop Linköping. Efter ett par samtal samlade aktivisterna ihop sina hushållssopor och bestämde sig för att ta sig till Reno Nordes linköpingskontor.

Till Aktuellt Fokus säger en av linköpingsborna att lönedumparföretagets agerande gentemot renhållningsarbetare är sanslöst och att det är viktigt att agera.

– Vi uppmanar alla ansvarstagande arbetarvänner till att agera mot lönedumpare. Idag är det renhållningsarbetarna som drabbas och imorgon kan det vara vem som helst, säger den anonyma aktivisten till Aktuellt Fokus.

Se aktivisternas aktion nedan.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se