Kontakta oss

ARBETSLIV

Demonstration mot lönedumparföretaget Reno Norden 12 augusti

Publicerat

den

STOCKHOLM Lördagen den 12 augusti anordnas en manifestation till stöd för de strejkande sophämtarna i Stockholm, mot lönedumparföretaget Reno Norden.

På Medborgarplatsen i Stockholm hålls en manifestation till stöd för Stockholms strejkande sophämtare. Manifestationen lördagen den 12 Augusti klockan 14.00.

Arrangörerna skriver:

”Manifestation till stöd för Stockholms sopgubbar som tagit strid mot den löne- och villkorsdumpning som bedrivs av arbetsgivaren Reno Norden tillsammans med upphandlingsansvariga Stockholm Vatten och Avfall. Hjälp våra sopgubbar att stå upp för anständighet i stadens sophantering!

Tal kommer att hållas. Partipolitik undanbedes. Mer information kommer snart!

Slut upp med oss på lördag, nästa gång är det din lön och dina villkor som de vill dumpa!”

En månads vilt strejkande

Renhållningsarbetarna på Reno Norden protesterade mot företagets löne- och villkorsdumpning med en vild strejk i början av juli. Arbetarna mötte motstånd i arbetsdomstolen som ansåg att strejken var olaglig. Flera renhållningsarbetare blev bötfällda, vilket innebar att Förbundet Arbetarsolidaritet startade en insamling för att hjälpa de drabbade arbetarna ekonomiskt. Insamlingen är fortfarande igång och den finner du här.

Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus har endast en handfull av de protesterande arbetarna återgått till jobbet. Övriga har inte återgått till arbetet utan har blivit ersatta av strejkbrytare.

Reno Nordens agerande har hittills gått ut över stockholmarna som tvingas leva med sopkaos. Bilder från soprum runtomkring i Stockholm avslöjar nämligen att den privatiserade sophanteringen inte fungerar.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se