INRIKES

Protester mot Turkiet på Arlanda

STOCKHOLM | Protester mot den turkiska statens massakrer på civila har blossat upp på Arlanda flygplats norr om Stockholm. Tidigare under dagen har protester skett på andra platser i landet.

Protestaktionen kom till efter den fruktansvärda nyheten om turkiska massmord på kurdiska civila i Kurdistans turkiskockuperade delar. Enligt kurdiska källor har turkiska militärer slagit till mot källarutrymmen i staden Cizre. På plats ska flera kurdiska civila ha försökt gömma sig undan den turkiska militärens våld – senare hittades deras sönderbrända kroppar. Turkiet bekräftar tillslag men säger att militären endast dödade medlemmar från Kurdistans Arbetarparti, något som ses som legitimt i den starkt konservativa staten.

12687795_952244234830470_3069574959285901009_n

Turkiskt stöd till Daesh
PKK är idag terrorstämplade av Turkiet och bedriver ett omfattande krig mot det islamistiska salafistnätverket Daesh som är mer känt som Islamska Staten i västvärlden. Tillsammans med YPG utgör PKK:s styrkor bland de mest framgångsrika styrkorna i kriget mot Daesh.

I Turkiet har presidenten Erdogan och AKP-partiet drivit landet i en mer islamistisk riktning. Staten har även bedrivit samarbete med Daesh samtidigt som man har blivit alltmer diktatorisk, yttrandefriheten är i praktiken avskaffad när det gäller kritik mot Erdogan.

På den sociala mikrobloggen Twitter florerar flera bilder på de civila dödsoffren i Cizre. Bland offren ska även barn ha funnits med. På Arlanda skanderade aktivisterna att Turkiet bär blod på sina händer. Tidigare idag demonstrerade människor utanför Turkiska ambassaden i Stockholm. Bakom protestaktionerna står bland annat Bakurkommittéerna.

Även i Göteborg och i Karlstad har människor manifesterat mot de turkiska massmorden på civila. Flera demonstranter har öppet visat sitt stöd för det arbetarvänliga partiet PKK.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

 1. ask ge bozkurt

  2016-02-09 den 14:00

  Äntligen har ni börjat skriva sanningen. Det pågår ett folkmord i Kurdistans städer av den fascistiska turk regimen. Omvärlden måste öppna ögonen och se verkligheten ,och sluta bidra med miljonär till den turkiska staten för att hålla flykting ström inom Turkiets gränser.Turkiska staten kommer att utlova om att de kommer att se till att blockera flykting strömmen,men i själva verket är det toma ord.Dessa flyktingar kommer att komma till Europa ovasett om Turkiet blockerar eller ej. Dessa pengar som ges till Turkiet används inte för flyktingar utan mot det kurdiska folket genom att förinta dem.Kurdistans städer är under upprör och vi uppmanar alla att höja sin röst mot den barbariska turk regimen.

  • AktuelltFokus

   2016-02-09 den 20:56

   Aktuellt Fokus har tidigare belyst i flera artiklar hur Turkiets attacker, brukar våld och begår mord på kurder.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp