Kontakta oss

INRIKES

Regeringen ska lösa bostadskrisen med större Attefallshus

Publicerat

den

INRIKES Bostadsministern Per Bolund meddelar att regeringen vill utöka storleken på Attefallshus från 25 till 30 kvadratmeter. Bolund tror att större Attefallshus kommer lösa bostadsbristen.

Regeringen lägger nu fram ett nytt lagförslag om att tillåta byggnad av komplementbostadshus på 30 kvadratmeter utan bygglov. Det är 5 kvadratmeter större än Alliansregeringens Attefallshus som infördes 2014 för att lösa bostadsbristen.

Attefallshusen förutsågs skulle leda till flera tusentals nya bostäder. Villaägarnas riksförbund förutspådde att det skulle leda till mellan 150 000 till 200 000 nya bostäder. I verkligheten byggdes det bara runt 1 000 bostäder 2015. Fram till 2017 har det byggts totalt 3850 Attefallshus i Sverige.

För Aftonbladet bekräftar Bostadsministern Per Bolund (MP) att den nuvarande regeringen för samma bostadspolitik som den förra alliansregeringen.

– Det finns en medvetenhet om att det är brist på bostäder och ett stort intresse att ta vara på den här möjligheten. Det var ju förra regeringen som tog fram förslaget om 25-kvadratmetershusen och nu tar vi fram förslaget om 30 kvadratmeter. Här jobbar vi i samma riktning, säger han till tidningen.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se