Kontakta oss

INRIKES

Regeringen vill se livstidsstraff för klimataktivister

Publicerat

den

Faksimil Riksdagen.se

AVDEMOKRATISERINGEN   Justitieminister Gunnar Strömmer (M) vill att domstolarna ska döma klimataktivister till livstids fängelse.

Det var under riksdagens interpellationsdebatt i onsdags som Justitieminister Gunnar Strömmer meddelade att han tycker att det är ett problem att domstolarna inte dömer klimataktivister till livstids fängelse för blåljussabotage. Strömmers uttalande kom efter en fråga från SD-toppen Tobias Andersson som ville veta vilka åtgärder regeringen planerar mot klimataktivister och vägblockader.

Strömmer svarade att det inte är något fel på nuvarande strafflagstiftning, enligt justitieministern problemet istället att domstolarna i hög grad tillämpar den nedre delen av straffskalan.

– Allvaret i konsekvenserna i den typen av aktiviteter återspeglas i strafflagstiftningen, i synnerhet om man begår grova brott och det får konsekvenser i förhållande till blåljusverksamhet. Det är till och med så att man kan få livstids fängelse på dagens straffskala, sade Gunnar Strömmer interpellationsdebatten.

Källa: Altinget.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se