Kontakta oss

INRIKES

Romsons riksdagsersättare: ”Avskaffa rösträttsåldern – låt bebisar få rösta!”

Publicerat

den

INRIKES Åsa Romsons nya ersättare i riksdagen anser att rösträttsåldern ska avskaffas och att bebisar ska få kunna rösta i allmänna val.

Åsa Romson har beskrivits som en inkompetent katastrof för Miljöpartiet. Det var också en av anledningarna till att hon tvingades bort och avgick som MP-språkrör, klimat- och miljöminister samt vice statsminister. Romson valde att sitta kvar i riksdagen där hon fick uppdraget att vara ordförande i EU-nämnden men tidigare i år meddelade hon att hon tänkte lämna riksdagen. Nu pekas alltså Lorentz Tovatt ut som Åsa Romsons efterträdare i riksdagen.

Lorentz Tovatt är före detta språkrör för Grön Ungdom och ledamot i Stockholm stadsfullmäktige. Men frågan är om han kommer ingjuta mer förtroende än vad Åsa Romson gjorde. När Aktuellt Fokus granskar Lorentz Tovatt står det klart att han har gjort en rad märkliga uttalanden genom åren – bland annat har Tovatt propagerat för att rösträttsåldern ska avskaffas så att bebisar kan få rösta.

Vill verka ambitiös

När Lorentz Tovatt tar över efter Åsa Romson poängterar han att han vill visa upp Miljöpartiets ambitiösa politik.

– Jag vill komma in i riksdagsgruppen och vara ett exempel på någon som kan visa på vilken otroligt ambitiös politik som MP driver i riksdag och regering. Jag tycker det är varje ledamots uppgift att se till så att hela svenska politik får reda på det. Det kommer jag se till att bidra med, säger han till Aftonbladet.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se