Kontakta oss

INRIKES

Här är Jonas Sjöstedts stenhårda känga till Jimmie Åkesson!

Publicerat

den

INRIKES Under dagens partiledardebatt gick Jonas Sjöstedt till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas hyckleri i frågan om den ökande kriminaliteten. I den direktsända debatten ställde Sjöstedt SD-ledaren mot väggen angående kriminaliteten i SD:s egen riksdagsgrupp.

Anledningen till att Jonas Sjöstedt anser att Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson hycklar angående kriminaliteten beror på den omfattande kriminaliteten som SD:s egna politiker har stått för. Något som Sjöstedt bland annat illustrerade genom att ta upp SD-politikerna Anders Forsberg och Kent Ekeroth som står åtalade för grov förskingring respektive misshandel. En undersökning som gjordes av Nyheter24 tidigare i år visade att SD-politiker är betydligt mer kriminella än andra riksdagspolitiker. I undersökningen hade Nyheter24 granskat samtliga riksdagsledamöter och funnit att Sverigedemokraterna är mer än dubbelt så kriminella som övriga sju riksdagspartier tillsammans.

– Under den här debatten har du flera gånger tagit upp problemen med kriminalitet och hur den ska bekämpas. Du nämner ofta kriminalitet samtidigt som du pratar om invandring. Men jag undrar Jimmie Åkesson, om du är rätt person att tala om hur man ska bekämpa kriminalitet.

När Jimmie Åkesson skulle replikera svarade han genom att anklaga partiledardebatten för att hålla låg nivå. Detta eftersom Åkesson anser att Jonas Sjöstedt använde sig av enskilda exempel. Vilket brukar vara en paradgren för Sverigedemokraterna själva.

– Jag tycker nivån på debatten blir ganska låg när man använder den här typen av enskilda exempel, svarade Jimmie Åkesson.
Jimmie Åkessons försvarstal i talarstolen imponerade inte på Jonas Sjöstedt.

– Du pratar om kriminella gäng. Men vad är det du ser när du tittar på din egen riksdagsgrupp, frågade V-ledaren Jimmie Åkesson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se