Kontakta oss

ARBETSLIV

S-förslaget om inskränkt strejkrätt lämnas in 2 maj

Publicerat

den

ARBETSLIV Socialdemokraternas Ylva Johansson har tidigare sagt att hon vill strejkrätten för organiserade arbetare ska inskränkas lagom till sommaren. Nu står det klart att regeringspropositionen är planerad att lämnas in andra maj.

Ute i distrikten pågår förberedelserna inför årets manifestationer på arbetarrörelsens högtidsdag för fullt. Tillsammans med facken säger man sig vilja hedra arbetarrörelsen. Men på riksnivå i regeringskansliet låter det annorlunda, där har Socialdemokraterna dessutom ett helt annat datum i tankarna – nämligen andra maj. Då är det tänkt att arbetsmarknadsministern Ylva Johansson ska lämna in sin proposition om inskränkt strejkrätt. Det framgår av ett färskt dokument från Statsrådsberedningen.

Från Statsrådsberedningen

Att förslaget ska lämnas in dagen efter S själva har demonstrerat för arbetarrörelsen, kommer nog sticka i ögonen hos många. I Göteborg har representanter och gräsrötter för flera lokala fackklubbar tidigare lyft frågan om att dumpa Socialdemokraterna på 1 maj. Istället vill man se en stor enande demonstration som står upp för arbetarrörelsens forna ideal.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se