Kontakta oss

ARBETSLIV

Pappers om S-förslaget: ”Skicka tillbaka den i en papperstugg”

Publicerat

den

HOTET MOT STREJKRÄTTEN Socialdemokraternas lagförslag om inskränkt strejkrätt har skapat djupa sprickor i arbetarrörelsen. Nu säger Pappers ordförande att S-förslaget borde förstöras i en papperstugg.

Fackförbundet Pappers organiserar 14 500 arbetare i Sverige. I en intervju med SR toksågar förbundsordföranden Matts Jutterström regeringens lagförslag inskränkt strejkrätt. När SR frågar honom vad man borde göra med lagförslaget säger han att den borde skickas tillbaka i en papperstugg.

– Ja, vid något tillfälle kan man skicka tillbaka den i en papperstugg, säger Matts Jutterström.

För att rättfärdiga att man går kapitalet till mötes om inskränkts strejkrätt har Socialdemokraterna använt sig av hamnkonflikten som ursäkt. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson har bland annat påstått att hamnkonflikten är ett bevis på att den svenska modellen inte fungerar och att det är skälet för att förbjuda strejker. Men nu när parterna har kommit överens och tecknat avtal menar många på att regeringen inte längre behöver gå vidare med lagförslaget. Enligt Matts Jutterström finns det ingen anledning till att lagstifta om något som inte kan hända.

– Konflikten är ju löst och man har ju ett avtal, så det finns väl ingen anledning att lagstifta om något som inte kan hända, säger Matts Jutterström till SR.

Källa: Sveriges Radio.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se