Kontakta oss

INRIKES

Så avslöjades SD-toppen Jörgen Fogelklous nazistiska Flashback-konto

Publicerat

den

INRIKES| Nu väljer Aktuellt Fokus att publicera indiciekedjan som leder SD-toppen Jörgen Fogelklou till det nazistiska Flashback-kontot ”afghan”. Ett konto som bland annat har försvarat den nazistiska krigsförbrytaren Josef Mengele och propagerat för gasning av flyktingar.

Nu släpper vi indiciekedjan som binder SD-toppen Jörgen Fogelklou till det nazistiska Flashback-kontot ”afghan” som vi skrivit om tidigare. Kontot ifråga registrerades 2005 och var aktivt till och med 2011. Rena våldsuppmaningar, grovt judehat och försvar av nazistiska krigsförbrytare finns i kontots historik. Likaså har det Fogelklou-knutna kontot propagerat för Sverigedemokraternas tidigare konkurrent, Nationaldemokraterna, ett parti som SD benämnt som ”kryptonazister”.

Jörgen Fogelklou knyts till Flashback-kontot genom sin mailadress ”jorgen@bird.se”. Mejladressen användes för att registrera kontot på Flashback 2005. Aktuellt Fokus praktiserar källskydd och kommer därför inte avslöja källan. Tipset kom däremot till Aktuellt Fokus via mail och efter att ha kontrollerat uppgifterna och jämfört dessa med de inlägg som har gjorts på andra forum än Flashback så framträdde en tydligare bild av Jörgen Fogelklous förehavanden.

14803233_1118815458173346_986683619_o

På ett nätforum för Flash-programmerare skriver en användare med signaturen ”fogel” år 2003 att han har två mejladresser, varav den ena är jorgen@bird.se och den andra är ”jorgen.fogelklou@opentraining.se”. När vi granskade forumets återställningsfunktion för lösenord fick vi fram att ”jorgen@bird.se” hade använts för att registrera det aktuella kontot. Jörgen Fogelklou kan även knytas till mejladressen till Flashback-kontot genom ett Flash-spel han tillverkat.

jfskarmdump32

 

När Aktuellt Fokus gav Jörgen Fogelklou en chans att bemöta uppgifterna erkände han att han hade arbetat på företaget Open Training. När vi granskar vilka år han arbetade på Open Training framgår det att tidsperioden är densamma som när Flashback-kontot ”afghan” registrerades. Med andra ord står det utom rimligt tvivel att Jörgen Fogelklou är mannen bakom de bägge mejladresserna. En vidare granskning av mejladressen ”jorgen@bird.se” visar även att adressen knyts till SD-toppen via hans bror som äger domänen ”bird.se”. Att Jörgen Fogelklous egen bror skulle ha gett en annan person sin brors gamla e-post adress är helt enkelt inte sannolikt.

Pekar ut sin egen släkt

När Aktuellt Fokus granskar Flashback-kontots forumhistorik finner vi flera intressanta ledtrådar som pekar åt Jörgen Fogelklous håll. Till att börja med framgår det att personen bakom användaren är från Västsverige, ganska snabbt framgår det att personen ifråga närmare bestämt är från Göteborg. När användaren beskriver Göteborg uppger han att han har släktingar som bor på Hisingen.

När Aktuellt Fokus går in på sajten Hitta.se och gör en sökning över personer med det högst ovanliga namnet Fogelklou ser vi att Jörgen Fogelklou har flera släktingar som bor på Hisingen i Göteborg. Ännu ett märkligt sammanträffande det vill säga.

cvnpbm-wgaagirm-jpg-large

Göteborgs rikaste områden och folkbokföringen

I inlägget där ”afghan” pekar ut sina släktingar som boende på Hisingen skriver användaren att han bor i den privilegierade stadsdelen Askim som ligger i toppen när det kommer till högst medelinkomst i Göteborg. I inlägget hänvisar han bland annat till den ökända campingen, Meros camping.

När Aktuellt Fokus jämför datumet då Flashbackanvändaren ”afghan” uppger att han bor i Askim, 2010-10-31, med Skatteverkets folkbokföringsregister får vi reda på att Jörgen Fogelklou bodde på Nylänningen 2 i området Skintebo samtidigt som inlägget skrevs. Skintebo gränsar direkt till Askim. Faktum är att man endast behövde gå över vägen för att komma till Askims ishall från Fogelklous dåvarande bostad.

Aktuellt Fokus efterforskningar visar att Jörgen Fogelklou bodde på den aktuella adressen till och med den 5 december 2012 då han flyttade in till Pilegården i centrala Askim. När Flashback-kontot registrerades bodde Jörgen Fogelklou i överklassområdet Hovås. Områdena Askim och Skintebo är ytterligare en pusselbit som går att använda när det gäller att knyta Jörgen Fogelklou till personen bakom det nazistiska Flashback-kontot.

jffbsiegheil

I ett inlägg förklarar Flashbackanvändaren varför han inte är öppen med att han är en nazistisk judehatare som uppmanar till våld och rasism. Enligt användaren beror oärligheten på att han är rädd om sin karriär då han är erkänd inom sin bransch – vilket även det sammanfaller med Jörgen Fogelklous karriär och tidigare yrkesliv.

Vidare skriver han att han bor i ett så kallat ”finare område”. Områdena Askim, Hovås och Skintebo har några av Göteborgs högsta kvadratmeterpriser på bostäder och medelinkomsterna tillhör toppen i Göteborg.

När samtliga pusselbitar är lagda träder en klar bild fram. SD-toppen Jörgen Fogelklou har en direkt koppling till det nazistiska Flashback-kontot. Att någon annan skulle ha fått Jörgen Fogelklous mejladress av Jörgen Fogelklous bror för 11 år sedan och därefter gått in på Flashback och börjat skriva ut personliga detaljer som överensstämmer med Jörgen Fogelklous privatliv långt före Jörgen Fogelklou blev en aktiv politisk aktör inom Sverigedemokraterna är helt enkelt inte troligt för fem öre.

Sprider näthat på arbetstid

skarmavbild-2016-10-28-kl-16-27-10

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 (betalningsmottagare k.fredriksson).

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se