Kontakta oss

INRIKES

SD-toppen kopplas till grovt judehat – skyller svensk antisemitism på muslimer

Publicerat

den

IINRIKES I oktober förra året kunde Aktuellt Fokus avslöja kopplingarna mellan SD-toppen Jörgen Fogelklou och ett grovt judehatande Flashbackkonto. Nu har SD-toppen skrivit ett kritiskt inlägg i debatten mot antisemitismen där han skyller judehatet i Sverige på invandrare från mellanöstern.

Det var i oktober förra året som Aktuellt Fokus kunde avslöja kopplingarna mellan Sverigedemokraternas ordförande i Göteborg, Jörgen Fogelklou och den grovt rasistiska Flashbackanvändaren ”afghan”. På Flashback hyllade kontot den nazistiske krigsförbrytaren Josef Mengele som utförde experiment på judar i nazisternas koncentrationsläger. Det Fogelkloukopplade kontot skrev även att juden var roten till allt ont.

Trots omfattande bevis valde Fogelklou att förneka kopplingarna. Han hotade även Aktuellt Fokus med rättsliga åtgärder. Över ett år senare har fortfarande inga rättstvist skett vilket tyder på att Fogelklou visste att bevisen mot honom var för starka.

I samband med de senaste antisemitiska händelserna som skett i Malmö och Göteborg har Fogelklou nu försökt plocka billiga politiska poäng. På SD-Göteborgs hemsida har Fogelklou skrivit en insändare. Insändaren pekar ut invandrare från mellanöstern som de största antisemiterna.

I insändaren skriver han att svensk antisemitism är marginell och ljusskygg. I insändaren tar han inte avstånd från det judehat som han själv misstänkts för att ha spridit, istället låtsas han som att hyckleriet inte finns.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se