Kontakta oss

KONSUMTION KUNGÖRELSE

Så kommer online betting utvecklas under kommande året

Publicerat

den

Betting har utvecklats otroligt mycket med åren, inte minst tack vare internet. Från början handlade det mest om att satsa sina pengar på olika sorters sportevenemang och matcher, men med tiden så räckte inte det. Idag kan man spela på nästan vad som helst, från sportevenemang till politiska val. Men den viktigaste frågan är utan tvekan hur marknaden kommer att utvecklas inom en nära framtid.

Tillskott av nya evenemang

Att slå vad om pengar över resultatet i sportevenemang är en gammal företelse. Redan på sent 1600-tal förekom det vadslagningar inom dåtidens boxning. Med tiden har det här utvecklats och idag kan du satsa pengar på mer eller mindre varenda populär sport.

Det är därför väldigt troligt att allt fler bettingbolag kommer att få upp ögonen för den nya marknaden inom sportvärlden, som är just e-sport. Dataspelandet har funnits på professionell nivå i många år nu, med stora turneringar årligen. Vi börjar nu se att allt fler företag som erbjuder vadslagning har fått upp ögonen för detta.

Photo by Jamie McInall from Pexels

Det är därför troligt att stora och erkända bettingsidor kommer under det kommande året att börja erbjuda vadslagning inom e-sport.

Företag som Mr Green har redan hakat på och börjat erbjuda betting inom det, och det är sannolikt att många fler kommer att följa efter. De har redan sedan tidigare erbjudit betting inom alla de största sportevenemangen, till exempel OS och Fotbolls-VM i Ryssland. Då är det inte heller förvånande att de var så pass snabba att hoppa på e-sport.

Ny teknologisk utveckling

Online betting har utvecklats något enormt på den tekniska nivån. Från början handlade det om stela hemsidor som ofta var svåra att manöverera och onödigt komplicerade. De som inte redan var väl insatta i hur odds och vadslagning fungerade, fick ofta problem omedelbart. Med tiden utvecklades tekniken och idag kan vem som helst få en snabbkurs i hur det hela går till, för att minuter senare göra sin första satsning.

Vi har de senaste åren sett många intressanta utvecklingar inom tekniken. Ett tillskott som snabbt fick fart var idén att satsa pengar under pågående matcher man följde, så kallad live betting. De som slog vad fick helt plötsligt mycket mer kontroll över sina odds och kunde på så vis minimera sina risker.

Många röster inom industrin misstänker att nästa teknologiska utveckling ligger inom kryptovaluta och Virtual Reality-teknologi. Kryptovalutor har redan börjat användas på många bettingplattformar och oddsen är låga att fler bolag kommer följa efter.

VR-teknologi har inte ännu haft samma utveckling. Det finns fortfarande inte tillräckligt många hushåll som har tillgång till teknologin. Det ligger troligtvis i faktumet att det främst är mer inbitna spelare av TV- och dataspel som idag använder tekniken.

Men med tiden är det troligt att fler och fler kommer börja använda tekniken, inte minst när den blir billigare och utvecklare av VR-spel blir fler. Så inom en nära framtid kommer vi kunna se våra matcher direkt på första parkett, framför vår dator. Redan med den utvecklingen man haft hittills, förutspås en 800% ökning till 2021.

Avslutningsvis om framtiden

Vi kommer i slutet av 2018 och under 2019 se en hel del nya framsteg. Branschen visar inga tecken på att minska och det finna klara tecken på att de största företagen i branschen redan har börjat rikta blickarna framåt. Det kommer troligtvis också leda till nya möjligheter för mindre företag aktiva i branschen, till exempel tekniska utvecklare av bettingmjukvara, men också för utvecklare som förstår sig på VR.

Fortsätt läsa
Annons