Kontakta oss

LEDARE

Skolinspektionen måste stänga islamistskolan

Publicerat

den

LEDARE Egentligen borde Framtidsskolan aldrig ha fått driva en skola från första början. Anledningen till att islamister överhuvudtaget kan driva skolor i Sverige kan vi tacka Allianspartierna och Sverigedemokraterna för – det är ju trots allt högern som med näbbar och klor har slagits för friskolor av möjliga slag. Valfrihet kallar de det.

Vad har den liberala valfriheten inneburit för svenskarna?

Här är lite fun facts:

Islamister driver friskolan Framtidsskolan i Göteborg där elever har rekryterats till terrorsekten Islamska Staten.

På överklassinternatet Lundsberg anser styrelseordföranden att våld och knark i skolan inte är så stor grej.

John Bauer-skandalen innebar att tusentals elever stod utan skola när ägarna la ner verksamheten. Enligt konkursförvaltaren fattades det en miljard kronor i konkursboet.

Betygsättning som inte motsvarar elevernas kunskapsnivå sker inom bland annat Kunskapsskolan och Engelska skolan.

Kristna sekter har fått och får fortfarande skattepengar för att undervisa barn.

Friskolan Kristinaskolan i Angered har undervisat sina elever om hur demoner skapar homosexualitet.

Skolföretaget Praktiskta Sverige blåste svenska skattebetalare på 28 miljoner kronor som skulle gått till lärlingsutbildningar. Det uppdagades så sent som i maj i år.

Profilsskolan har aktivt valt bort resurskrävande elever. Uppdrag Granskning har bland annat avslöjat hur skolans tidigare rektor kallade barn med neuropsykiatriska funktionshinder som ”ruttna äpplen”.

I Stockholm kunde en dömd pedofil starta och driva tre friskolor.

År efter år och månad in och månad ut har vi fått se vad högerns friskolereform har inneburit för eleverna. Ändå fortsätter Allianspartierna och Sverigedemokraterna att försvara detta system. Högerns argument är dessutom skrattretande. Det enda de har att komma med är talet om valfrihet. Sunt förnuft, ekonomiskt ansvar och våra barns rätt till likvärdig skola lyser med sin frånvaro. I praktiken ett stort svek mot våra svenska skolelever.

Det är ingen mänsklig rättighet att pedofiler och IS-jihadister ska få driva skolor. Är det detta högern menar med valfrihet? Isåfall kan de ta sin valfrihet och dra någon annanstans där denna form av kapitalism är uppskattad. Problemet är bara den att inga andra länder i världen har lika extrem liberalism som Sverige har. Det säger en hel del om det svenska tillståndet just nu.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se