Kontakta oss

INRIKES

Sabuni-kritiska ombud rensades bort inför Liberalernas partiråd

Publicerat

den

Foto: Wille Öhgren
Foto: Wille Öhgren

INRIKES    Idag avgjorde Liberalernas partiråd frågan om hur partiet ska ställa sig till eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna. Efter beslutet gick partiledaren Nyamko Sabuni ut och berättade att hon var stolt över beslutet.

Som väntat blev det grönt ljus för Sabuni-linjen och tummen upp för eventuellt regeringssamarbete med M, KD och SD. Sabuni-linjen som var för SD-samarbete vann med röstsiffrorna 59 mot 31. Enligt uppgift tog det drygt sex timmar för att avgöra frågan.

– Jag är stolt över det beslut partiet har fattat, det är en start på den resa vi tillsammans ska ge oss in på, sa Nyamko Sabuni efter mötet.

Kritiker rensades ut inför omröstningen

Stämningen inom Liberalerna var minst sagt hätsk inför det avgörande mötet. Flera förtroendevalda vittnar om hur dom blev utsatta för personliga påhopp och vuxenmobbning för att dom har varit öppet negativa till ett samarbete med högerblocket. En som har blivit utsatt är L-toppen Anna Starbrink som uppger att hon har blivit kallad för kommunist och fått meddelanden med uppmaningar om att lämna partiet.

– Jag har fått meddelande på Facebook om att jag borde lämna partiet, att jag egentligen är en kommunist, att jag inte hör hemma och att jag är illojal och så, säger hon till Ekot.

Samtidigt som stämningen är hätsk på nätet råder det rena krigsstämningen i Skånedistriktet efter att distriktet gått med på att rösta ja till SD-närmandet. Beslutet fattades efter att Ja-sidan ägnat sig åt att gömma undan reservationer mot Sabuni-linjen.

– Jag har varit med en jävla massa år, sedan Leissners tid, och det har aldrig varit så stökigt som det är nu, sa valberedningens ordförande i Skåne Caj-Åke Andersson till Aftonbladet.

Inför dagens omröstning hade Skånedistriktet även rensat bort samtliga ombud som varit kritiska till Sabunis linje. Något som har skapat hårda reaktioner inom distriktet.

– Listan är helt uppenbart rensad från oliktänkande, berättar en källa inom Liberalerna för Aftonbladet.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se