Kontakta oss

INRIKES

SD inleder utredning mot Fogelklou fem år efter Aktuellt Fokus avslöjande

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES     Fem år efter Aktuellt Fokus avslöjande om SD-toppen Jörgen Fogelklous rasistiska Flashbackkonto inleder Sverigedemokraterna en utredning mot Fogelklou. Anledningen till att partiet agerar först nu är för att Aftonbladet har lyft nyheten med nya uppgifter.

Den 25 oktober 2016 publicerade Aktuellt Fokus den första artikeln om kopplingarna mellan Jörgen Fogelklous och Flashbackkontot ”afghan”. Ett konto som bland annat spridit grov rasism och antisemitism. Avslöjandet rönte stor uppmärksamhet på sociala medier men det kom att dröja hela fem innan massmedierna skulle granska Aktuellt Fokus uppgifter. De senaste veckorna har tidningen Aftonbladet granskat Aktuellt Fokus avslöjande. Aftonbladet har bland annat tagit hjälp av flera säkerhetsexperter som menar att det är totalt osannolikt att någon annan än Jörgen Fogelklou skulle ligga bakom inläggen på Flashback. Aftonbladet har även intervjuat två före detta partikamrater till Fogelklou som påstår att Fogelklou har erkänt att det är han som ligger bakom inläggen på Flashback.

Efter Aftonbladets artikelserie har Sverigedemokraterna inlett en undersökning mot Fogelklou.

– Partiet ser mycket allvarligt på inläggen som skrivits under pseudonym. Efter att ha tagit del av ytterligare information, samt inspel från olika säkerhetsexperter i Aftonbladets granskning, kommer partiets medlemsutskott att utreda ärendet vidare, säger partiets pressekreterare Christian Krappedal till GP.

Läs även: Så avslöjades Jörgen Fogelklou

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 (betalningsmottagare k.fredriksson).

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se