Kontakta oss

INRIKES

SD lägger ner utredningen mot Flashbacknazisten Jörgen Fogelklou

Publicerat

den

INRIKES   Sverigedemokraterna går emot säkerhetsexperterna och påstår att det inte går att knyta Jörgen Fogelklou till Flashbackkontot ”afghan”. Avslöjades först av Aktuellt Fokus.

I oktober 2016 publicerade Aktuellt Fokus det första avslöjandet om kopplingarna mellan Jörgen Fogelklous och Flashbackkontot ”afghan”. Ett konto som bland annat spridit grov rasism och antisemitism. Avslöjandet rönte stor uppmärksamhet på sociala medier men det kom att dröja hela fem innan massmedierna skulle granska Aktuellt Fokus uppgifter. I maj i granskade tidningen Aftonbladet Aktuellt Fokus avslöjande. Aftonbladet tog bland annat tagit hjälp av flera säkerhetsexperter som menar att det är totalt osannolikt att någon annan än Jörgen Fogelklou skulle ligga bakom inläggen på Flashback. Aftonbladet har även intervjuat två före detta partikamrater till Fogelklou som påstår att Fogelklou har erkänt att det är han som ligger bakom inläggen på Flashback.

Lägger ner utredningen

Efter Aftonbladets artikelserie inledde Sverigedemokraterna en intern utredning mot Jörgen Fogelklou som nekar till att det är han som ligger bakom Flashbackkontot. Trots flera bevis har SD:s medlemsutskott nu kommit fram till att partiet inte kan knyta Fogelklou till Flashbackkontot. Jörgen Fogelklou är för övrigt personlig vän med Jimmie Åkesson och flera andra SD-toppar.

”Även om det finns starka indicier som kopplar Fogelklou till kontot har vi inte kunnat styrka att inläggen faktiskt är hans. Mot bakgrund av detta har partiets medlemsutskott lagt ner utredningen. Ärendet är därmed att betrakta som avslutat”, säger partiets pressekreterare Christian Krappedal i en skriftlig kommentar till TT.

Läs även: Så avslöjades SD-toppen Jörgen Fogelklous nazistiska Flashback-konto

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons