Kontakta oss

INRIKES

M-politiker tror inte kommunala hyresgäster jobbar och betalar skatt

Publicerat

den

Faksimil Facebook

HANINGE    Moderaterna protesterar mot ökat bostadsbyggande trots akut bostadsbrist. Enligt partiets toppföreträdare är människor som hyr sin bostad inte tillräckligt fina för att bo i kommunen.

Trots akut bostadsbrist protesterar Moderaterna mot att kommunen ska bygga nya hyresrätter med skäliga hyror. Anledningen är för att Moderaterna inte tror att människor som bor i Hyresrätt betalar skatt eller jobbar. Det gjorde partiet klart under det senaste kommunfullmäktigemötet i Haninge.

I ett videoklipp som cirkulerar på sociala medier hör man hur M-politikern Sven Gustafsson fullkomligen spyr ur sig klassförakt mot hyresgäster. Enligt Gustafsson ska människor som köper miljonvillor och bostadsrätter välkomnas men människor som hyr sin bostad är inte önskvärda i kommunen.

– Vi tror att Haninge gagnas av att bygga fler äganderätt, bostadsrätt och framförallt hus- och småhus. Vi vill ha fler människor som flyttar till Haninge som jobbar och betalar skatt. Vi tycker inte att det är hållbart att man bygger så mycket hyresrätter som man gör just nu, säger Sven Gustafsson i klippet.

Sven Gustafsson är oppositionsråd och 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen. Se klippet nedan.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se